Oblíbené články

image

TOP produkty alternativní medicíny

Vybrali jsme pro Vás TOP produkty, které se nejvíce osvědčily nám i zákazníkům...

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • PYRAMIDY

    Lidé si pod pyramidou nabíjejí vodu, kterou pak pijí, zalévají s ní kytky, či ji používají pro obklady.

    Dávní vládci a civilizace si stavěli pyramidy, které jim sloužily k získání nadpřirozených schopností a jejich mysl povznášely a rozvíjely.

    Ne každý dnes ví, že pyramida je tvarový zářič, neboli transformátor energie, který dokáže působit na hmotný vesmír, ale také na živé organismy.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Miso

Miso je původem z Japonska.

Dle dlouhodobých výzkumů se zjistilo, že na sebe váže těžké kovy, které máme v organismu a tím se stává velmi silným pomocníkem v prevenci proti rakovině, srdečním chorobám a také leukémii, protože látky, které obsahuje se podílejí na detoxikaci krve.

Miso je velmi uznávanou potravinou pro podporu zdraví a pochází z Dálného Východu. Dnes ji však už běžně koupíme v obchodech se zdravou výživou i u nás.

Účinky:

Jedná se o fermentovanou pastu ze sójových bobů, soli a určitého druhu obilí. Tedy "upravenou" za pomoci kvašení či rozkladu.
Obsahuje esenciální aminokyseliny, některé vitamíny a minerály.
Nepasterizované miso je cenným zdrojem enzymů, napomáhá tak při trávení.
Při denní konzumaci by miso mělo pomáhat při snížení hladiny cholesterolu, zlepšovat kvalitu krve a rušit účinek některých karcinogenních látek.

Druhy:

Miso můžeme rozdělit na několik druhů - vždy dle způsobu výroby. Buď ho lze vyrobit pouze ze sójových bobů nebo smísit sóju a obilí. Např. rýže, či ječmen se v první fázi nejprve uvaří a je nutno je naočkovat fermentační kulturou. Teprve následně jsou smíchány s vařenou sójou a solí.  Směsi zrají v cedrových kádích.

Můžeme takto vytvořit několik druhů misa. Nejsvětlejší varianta se vyznačuje svou lehkostí, oproti tomu nejtmavší svou tuhostí.

Pro vaši představu, např. světlé sladké miso má velké procento škrobů a bakterií, které pomáhají střevní mikroflóře a zraje jen 2 - 8 týdnů. Oproti tomu např. ječmenné, nebo rýžové miso obsahuje více soli a méně sóji a bakterií. Doba fermentace rýžového misa je 2 - 3 roky v chladném prostředí. Nejtmavší je miso vyráběné pouze ze sóji a je pikantní. Díky přírodnímu procesu fermentace se bílkoviny ze sóji přeměňují na aminokyseliny a mastné kyseliny. Při zrání se uvolňuje tmavá omáčka, kterou známe jako tamari či shoyou.


Pokud si však pořídíte miso vyráběné průmyslově, nemůžete počítat s jeho léčivými účinky. Procesy výroby probíhají zcela odlišným způsobem.

Použití:

Přidává se do jídel až na závěr, aby se dlouho nevařilo. Zvýrazňuje chuť, používá se tedy pouze v malých dávkách a necháme 3 - 4 minuty rozležet.  Na jednu porci počítejte množství asi tak čtvrt čajové lžičky. Miso vždy rozpustíme ve vodě (stačí trošku) a potom používáme jako dochucovadlo.

Sladké miso se nejčastěji používá jako náhrada margarínu či mléka do obilných kaší, nebo krémových polévek, či zeleninových vývarů a mohou ho konzumovat děti od 6 měsíců věku.
Tmavé miso je vhodnější do polévek a luštěninových jídel, či na ochucení omáček.




Nové a aktualizované články

  • 1