Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

PORADNA

Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

image

Nový seznam nemocí

Přehledný seznam všech běžných nemocí.
 
  • ZAPPER CENTRUM

    ZAPPER CENTRUM

    Produkty a služby alternativní medicíny

    Měření a diagnostika

    Široká nabídka přístrojů a doplňků stravy

    Frekvenční a plazmové generátory, měřicí a diagnostické přístroje

    Odborné poradenství a individuální přístup

     

     

    Přečtěte si více
  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Jediná porce hranolek a hamburgeru vyvolá kornatění tepen

Autor: Shutterstock

  1. 3. 2019

Říkáte si, jednou za čas trocha nezdravých „dobrot“ z rychlého občerstvení neuškodí. To vyběhám. Jenže podle nejnovějšího výzkumu z Illinois je to lhaní si do kapsy. Už jediné sousto takové potraviny totiž buňkám v cévách ublíží. V delikátním a pečlivě řízeném experimentu to prokázali autoři z Chicaga. Podle nich lze po konzumaci takové potraviny ihned sledovat, jak dojde k ztvrdnutí buněčných stěn vyvolávajících kornatění tepen.

Potraviny z rychlého občerstvení – opékané klobásy, burgery, hranolky, pizza, smažené kuře a další – jsou velmi bohaté na cholesterol s nízkou hustotou molekuly. Jenže obsahují kvůli volným radikálům také oxidovanou formu těchto lipoproteinů. A ty působí okamžitě na buňky, kterým jejich vlivem tvrdnou a sílí buněčné stěny. Toto tvrdnutí buněčných stěn se pak v cévách projevuje jako kornatění a vede k rozvoji onemocnění zvaného ateroskleróza.

„K našemu velkému překvapení už velmi malé množství oxidovaného LDL cholesterolu vedlo k výrazným změnám ve struktuře buněčné stěny, a to k horšímu,“ potvrdila doktorka Manuela Ayee z University of Illinois.

Jedinou prevencí kornatění tepen a pevného zdraví oběhové soustavy je potravinám z rychlého občerstvení se vyhnout zcela a nekonzumovat je nikdy.


Riziko pro mozek

Nejen našim tepnám však jídla z rychlého občerstvení škodí. Podle australských vědců totiž milovníci těchto pokrmů také pěkně hloupnou. Dobroty typu hamburger a hranolky totiž snižují IQ, protože negativně působí na mozek. Zvláště u dospívajících. Tým doktorky Anett Nyaradi prokázal, že jedinci, kteří ve čtrnácti začnou konzumovat jídlo z rychlého občerstvení, mají v sedmnácti mnohem horší výsledky u testů myšlení a paměti než jedinci, kteří se podobným jídlům vyhýbají.

„V této studii jsme zjistili, že pozorovaní jedinci, kteří ve velké míře konzumovali jídlo z rychlého občerstvení, hluboce prosmažené brambory, červené a konzervované maso a slazené limonády, měli horší výsledky v reakčním čase, mentálních schopnostech, vizuální pozornosti učení a paměti,“ tvrdí tým doktorky Anett Nyaradi z University of Western Australia.

Podle ní škodí vysoký obsah omega-6 mastných kyselin a nízký obsah omega-3 mastných kyselin ve smažených pokrmech z rychlého občerstvení. Přitom pro metabolismus a také pro mozek je ideální, když člověk konzumuje potravu, v níž jsou obě kyseliny zastoupeny v poměru 1:1. Jenže u smažených jídel z rychlých občerstvení je poměr 1:20 ve prospěch omega-6 mastných kyselin. A k tomu zvýšený příjem jednoduchých cukrů negativně ovlivňují hippokamp.

 

Zdroj: www.bety.cz

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist