Oblíbené články

image

TOP produkty alternativní medicíny

Vybrali jsme pro Vás TOP produkty, které se nejvíce osvědčily nám i zákazníkům...

image

Nový seznam nemocí

Připravili jsme pro Vás přehledný seznam všech běžných nemocí. Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • PYRAMIDY

    Lidé si pod pyramidou nabíjejí vodu, kterou pak pijí, zalévají s ní kytky, či ji používají pro obklady.

    Dávní vládci a civilizace si stavěli pyramidy, které jim sloužily k získání nadpřirozených schopností a jejich mysl povznášely a rozvíjely.

    Ne každý dnes ví, že pyramida je tvarový zářič, neboli transformátor energie, který dokáže působit na hmotný vesmír, ale také na živé organismy.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Mléko a náš organismus

Vynecháme-li informace o tom, jakým způsobem je se zvířaty v tomto (a nejen tomto) průmyslu zacházeno a budeme dělat, jako že to nevíme.

Existuje zřejmě mnoho důvodů, proč jsou někteří z nás milovníky mléka.

Pokud vám mléko chutná, a nepociťujete žádné zdravotní nepříjemnosti, v podstatě nemá cenu cokoliv řešit.  A vycházíme-li z toho, že když cokoliv konzumuji s láskou a proto, že mě to naplňuje štěstím, pravděpodobně mi to ublíží výrazně méně, než když při oné konzumaci trpím výčitkami svědomí, je vlastně konzumace mléka pro vás  v pořádku tak, jak je.

Většinou jsou však  ale dva hlavní důvody, proč lidé konzumují mléko.

První jsme zmínili již výše - tedy, že vám chutná a druhý, dost ošemetný je ten, že mléko obsahuje vápník a jiné zdravé látky pro náš organismus. Tedy pijeme ho pro zdraví. 

Pokud tedy patříte do kategorie druhé, zpozorněte v dalším čtení. Při výběru, zda pít či nepít mléko se vyplatí věnovat pozornost těmto zásadním bodům.

Vlastnosti a zpracování mléka:

  • Mléko není pití, ale jídlo (pro mláďata krav), stejně jako každé jiné mateřské mléko. Vycházejme tedy z toho, že je od přírody uzpůsobeno trávicímu traktu daného druhu. Z toho vyplývá totiž jedna důležitá věc, že lidský organismus nedokáže kravské mléko kvalitně vytrávit a díky tomu vytváří v našich střevech hlenitý šlem, který nám zevnitř  "obalí" střeva a činí je tak nepropustnými pro živiny, které přijímáme ve stravě.
  • Z toho vyplývá další bod - mléko by se mělo vždy konzumovat samostatně , ne jím "zapíjet" jídlo. Taoističtí mistři to popisují asi tak, že když sníte např. vaše oblíbené pečivo a zapijete mlékem, mléko danou potravu opět  "obalí" šlemitou hmotou a tudíž absolutně znemožní vytrávení pozřeného jídla. Tím tělo zatěžujeme, protože má najednou v trávicím traktu cosi, co nedokáže vytrávit, a tak se snaží ho zpracovat a uklidit, ale tím, že jsme tělu místo živin potřebných k výkonu práce dodali "jen nepořádek", který se snaží zneškodnit, jistě chápete, že v tu chvíli jste se rozhodně "nenajedli".


Průmyslový způsob zpracování mléka

Pasterizaci mléka si v podstatě můžeme představit jako převaření mléka, čímž se zbaví mléko životně důležitých enzymů.  Tyto enzymy pomáhají v těle dovézt vápník obsažený v mléce do našich buněk. 

Zároveň se z mléka odstředí tuk (ten tuk, v němž se nacházejí výživné látky, pokud tam nějaké jsou) a zbude jen jakási vápenitá voda. Tato vápenitá voda, neobsahující enzymy, které by vápník dovedly do kostí a jiných  důležitých částí organismu, se doplní jakýmkoliv olejem, abychom vytvořili naše oblíbené, plnotučné, nebo polotučné mléko. 

 

Čili opravdu to, co si kupujeme v obchodě a složitě dovážíme domů v dobré víře, co pro sebe neděláme je jen bílé cosi, nikterak využitelné pro náš organismus. Možná se v tuto chvíli vyplatí spočítat si, zda raději tyto výdaje neušetřit a neinvestovat je např. do kvalitního doplňku stravy s přírodním a vstřebatelným vápníkem. 

Autor: Michaela Matějčková

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist