Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

PORADNA

Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

image

Nový seznam nemocí

Přehledný seznam všech běžných nemocí.
 
  • ZAPPER CENTRUM

    ZAPPER CENTRUM

    Produkty a služby alternativní medicíny

    Měření a diagnostika

    Široká nabídka přístrojů a doplňků stravy

    Frekvenční a plazmové generátory, měřicí a diagnostické přístroje

    Odborné poradenství a individuální přístup

     

     

    Přečtěte si více
  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Hudba a její vliv na zdraví

Hudba a zvuky mají významný vliv na lidské zdraví a psychiku. Například různé druhy hudby mohou mít různé účinky na náladu a emoční stav posluchače. Hudba s rychlým rytmem a hlasitými basovými tóny může v těle zvyšovat produkci adrenalinu a způsobovat pocit vzrušení a euforie, zatímco pomalé, relaxační melodie mohou snižovat stres a uklidňovat.

Výzkumy ukazují, že poslech hudby může mít pozitivní vliv na zdraví srdce a cév, snižovat hladinu stresových hormonů a zlepšovat spánek. Hudba také může pomáhat při boji proti bolesti a zlepšovat náladu u pacientů s depresemi a úzkostnými poruchami. Zvuky mohou mít také významný vliv na lidskou psychiku. Například neustálé vystavení se hlasitému hluku může způsobovat stres, úzkost a narušovat spánek. Zvukové terapie mohou být účinné při léčbě některých poruch spánku a úzkostných stavů.

Přírodní zvuky, jako jsou zvuky lesa, oceánu nebo ptáků, mohou snižovat stres a zlepšovat náladu. Tyto zvuky mohou mít relaxační účinky a pomáhat při meditaci a cvičení jógy. Je důležité si uvědomit, že různí lidé mají různé preference a vnímání zvuků a hudby. Některé zvuky a hudba mohou být pro jednu osobu uklidňující, zatímco pro jinou mohou být rušivé. Je důležité najít si vlastní způsob, jakým si užíváme hudbu a zvuky v našem každodenním životě a používat je pro zlepšení našeho fyzického i psychického zdraví.

Léčivá hudba se používá k relaxaci a zlepšení zdraví. Mezi nejpopulárnější typy patří solfeggio frekvence, což jsou specifické zvukové vlny s určitými frekvencemi. Existují různé solfeggio frekvence, jako například 528 Hz, která se často nazývá "frekvence lásky" a má pozitivní účinky na tělo i mysl. Další frekvence jsou například 396 Hz (odstraňuje negativitu), 417 Hz (podporuje změnu) nebo 639 Hz (podporuje komunikaci a harmonii). Kromě solfeggio frekvencí existují také jiné druhy hudby, které mají léčivé účinky. Například hudba s přírodními zvuky (např. zvuk vodopádu) nebo hudba s rytmickými bity (např. binaurální beaty) mohou podporovat relaxaci a snižovat stres.

Výhody léčivé hudby zahrnují zlepšení kvality spánku, snížení stresu a úzkosti, zlepšení nálady a podpora emocionální rovnováhy. Léčivá hudba také může pomoci při bolesti a zlepšení kognitivních funkcí. Léčivá hudba se často používá v různých terapiích, jako je například hudba terapie nebo terapie zvukem. Tyto terapie se mohou používat samostatně nebo jako součást komplexních terapeutických programů. Celkově lze říci, že léčivá hudba má potenciál pomoci lidem zlepšit své zdraví a pocity pohody. Je důležité si uvědomit, že každý jedinec může mít jinou reakci na určité druhy hudby, a proto je důležité najít hudbu, která nejlépe vyhovuje potřebám a preferencím každého jednotlivce.

Na internetu se dnes můžeme setkat s téměř nevyčerpatelným zdrojem hudebních seancí, které byly vytvořeny cíleně, za účelem pozitivně ovlivňovat konkrétní fyzické nebo psychické potíže, nebo zvýšit náš přirozený potenciál naladěním naší mysli i těla do určitých stavů vědomí a konkrétních vibrací.

 

Takové hudební nebo zvukové seance / meditace mají například povzbudit aktivitu našich energetických center (čaker), podpořit stav hluboké relaxace, při které tělo produkuje řadu důležitých hormonů, jako je např. dopamin nebo serotonin. Tím se zrychluje regenerace našeho těla a výrazně snižují následky stresu.

V konečném důsledku mohou mít takové cílené meditace pozitivní vliv i na odstranění konkrétních zdravotních potíží.

Pro poslech této „léčivé“ hudby se obvykle používají sluchátka, nebo se hudba pouští poblíž posluchače volně s pomocí reproduktorů.

Nejnovější trend, který je zatím velmi málo známý, je použití kvalitních malých reproduktorů, které si během seance přiložíme přímo na místo, na které chceme nechat hudbu působit.

To se provádí přes oblečení, ale téměř v přímém kontaktu s tělem.

Takto si reproduktor s konkrétní hudební seancí můžeme přikládat například přímo ke hrudnímu koši, k ledvinám, játrům, močovému měchýři, prostě dle naší aktuální potřeby.

Podle zkušeností některých uživatelů, kteří takto působení hudebních seancí provádějí, je účinnost využití přímého přikládání reproduktoru na konkrétní místo našeho těla jednoznačně a významně účinnější než při poslechu přes sluchátka nebo volně přes reproduktory v okolí.

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist