Oblíbené články

image

SPOLUPRÁCE Alternativní medicíny

PŘIDEJTE SE K NÁM ...

image

PORADNA

Rádi Vám pomůžeme najít vhodné řešení zdravotních potíží...

image

Nový seznam nemocí

Přehledný seznam všech běžných nemocí.
 
  • ZAPPER CENTRUM

    ZAPPER CENTRUM

    Produkty a služby alternativní medicíny

    Měření a diagnostika

    Široká nabídka přístrojů a doplňků stravy

    Frekvenční a plazmové generátory, měřicí a diagnostické přístroje

    Odborné poradenství a individuální přístup

     

     

    Přečtěte si více
  • Alternativní medicína CZ

    Alternativní medicína CZ

    AlternativníMedicína.cz je zpravodajský a poradenský server pro odborníky i širokou veřejnost zaměřený na zdraví. Společně s lékaři, terapeuty, poradci a léčiteli hledáme a předkládáme nejnovější poznatky z praxe, které přinášejí kvalitní řešení na zdravotní problémy, které vás trápí.

    Těšíme se na vaší cestu ke zdraví a je naším posláním vám pomáhat pomocí kvalitních informací.

     

     

    Přečtěte si více
  • Revoluce v léčení všech nemocí

    Revoluce v léčení všech nemocí

    "Revoluce v léčení všech nemocí" je nejznámější kniha paní Huldy Clarkové. V knize popisuje příčiny všech nemocí a předkládá řešení včetně kazuistik ze své praxe.        Mezi hlavní 2 příčiny považuje:

    Parazity, na které platí elektronická a herbální léčba a

    Nečistoty, u kterých je nejjednodušší léčba se jim vyhnout.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • Produkty pro zdraví a pohodu

    Produkty pro zdraví a pohodu

    V dnešní době je na trhu spousta kvalitních produktů pro zdraví, ale je mezi nimi i mnoho takových, které vás směrem ke zdraví příliš neposunou a pouze se vydáte z peněz.

    Testujeme a představujeme kvalitní produkty pro trvalé a zářivé zdraví. Pokud máte nějaký tip, dejte vědět.

     

     

     

    Přečtěte si více
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Kampaň o čestnosti se obrací proti McDonaldu. Připravte se na šok!

publikováno: 07/09/2017  autor: badatel 74 komentářů

 


Člověk by předpokládal, že hranolky v McDonaldu jsou vyrobené ze tří ingrediencí: brambor, oleje a soli. Pokud jste si to mysleli, jste od pravdy na míle daleko.

McDonald nedávno začal s kampaní ohledně transparentnosti, díky které se snažil vytvořit o sobě obraz společnosti, které záleží na vašem zdraví. Pro tento účel chtěl efektivně využít i sociální sítě.

Avšak namísto diskuse o lásce k jejich značce, začali lidé použité hashtagy využívat pro fórum. Jídla McDonaldu na něm popisovali jako něco velmi odporného.

(Určitě si nenechte ujít video na konci tohoto článku. Sdílejte  ho se svými přáteli a rodinou, kteří ještě stále jedí jejich (p)otraviny, aby se probudili!)  

McDonald sám nedávno publikoval video ke svému novému výrobku McRib.

V něm se snažil zákazníky přesvědčit, že jejich pokrm není až tak špatný, jak se na první pohled zdá. Na co však zapomněl, bylo zmínit toxické ingredience, které se v něm nacházejí.

Více o nich diskutuje článek na stránce realfarmacy.com (v angličtině).

 

Hranolky od McDonalda se skládají až ze 17 složek

Co se týče hranolků, ukázalo se, že je netvoří jen brambory, olej a sůl. Ve skutečnosti v nich je dohromady až 17 ingrediencí.


Obsahují následující:

  1. Brambory

Zatím je to dobré. Tedy až dokud neuvidíte zmíněné video na konci článku, které vám otevře oči.

  1. Řepkový olej

Bohužel, ten je geneticky modifikovaný (GMO) a k tomu řepkový olej ani tak není příliš zdravý.

  1. Hydrogenovaný sójový olej

Opět GMO! K tomu proces hydrogenace dělá tento olej ještě více nezdravý, než by byl ve své přirozené podobě.

  1. Slunečnicový olej

Hlavní příčinou většiny nemocí jsou záněty.

Jedním z nejrychlejších způsobů, jak přijít k zánětu, je konzumace velkého množství omega 6 a současně ne dost omega 3 mastných kyselin.

Slunečnicový olej obsahuje vysoký podíl omega 6 a absolutně žádné omega 3!

  1. „Přírodní příchuť“

Přírodní příchuť McDonaldu je údajně získávaná z rostlinného zdroje.

Pojem „přírodní“ tu však nic neznamená, protože to klidně může být i potenciálně nervový a mozkový toxin, glutamát sodný (MSG).

  1. Dextróza

Jde o typ cukru.

  1. Kyselina sodnopyrofosfátová

Tato složka se údajně používá na zachování barvy hranolků. V chemických tabulkách je uvedená na seznamu rizikových látek po pozření.

Způsobuje záněty a její nadměrný příjem vede ke zvýšeným hladinám fosforu v krvi, což může přispívat k osteoporóze.

  1. Kyselina citrónová

Znamená to, že používají citróny? Sotva – to možná v optimálním případě.

Pravděpodobnější je, že následují ziskovější cestu, podobně jako ostatní podobné společnosti a používají GMO černou plíseň. Víc se o ní dozvíte v  tomto článku (v angličtině).

  1. Dimetyl polysiloxán

Tuto látku najdete v téměř každé smažené potravině prodávané sítěmi rychlého občerstvení.

A kromě toho také ve tmelech, kontaktních čočkách, těsněních, šampónech, a kondicionérech, kosmetice, leštidlech, ohnivzdorných dlaždicích atd.

Více se o této „lahůdce“ dozvíte v článku popisujícím něco podivného, co se prodává ve fastfoodech jako McDonald, Dominos či Wendys (článek opět v angličtině).

  1. až 16. Rostlinný olej na smažení

Jde o směs 7 složek: řepkový olej (GMO), kukuřičný olej (GMO), sójový olej (GMO), hydrogenovaný sójový olej s tert-butylhydroquinónom (GMO), kyselinu citrónovou (GMO) a dimetylpolysiloxán.

Některé z uvedených ingrediencí jsme už rozebírali.

  1. TBHQ

Je to konzervační látka vyrobená z ropy. Spojuje se s astmatem, kožními problémy a hormonální disrupcí.

V dlouhodobých studiích na zvířatech se ukázala její souvislost s rakovinou a poškozením DNA. Tato chemikálie se nachází celkem v až 18 položkách na McDonaldovu menu.

Je potenciálně smrtelná, ale bát se nemusíte, vždyť státní úřady ji charakterizují jako „v podstatě bezpečnou“.

Víc si o ní můžete přečíst v článku Vedlejší produkty zpracování ropy, které pravděpodobně konzumujete (v angličtině).

Na rozdíl od toho, co ve své reklamě uvádí McDonald, „já toto určitě nemiluji!“.

 

Zajímavé video o potravinách

Ve videu níže vypráví Michael Pollan, autor pěti nejprodávanějších knih v New York Times, hrůzostrašný příběh o tom, jak McDonald vyrábí své hranolky.

Pokud nemáte dostatek času na celé video, přeskočte na čas 3:10 a očekávejte šok. Pro ty z vás, kteří neumíte anglicky, jsme uvedenou pasáž přeložili. Najdete ji pod videem.

Z jakých brambor vyrábí McDonald hranolky?


Zde je přepis a překlad zmiňované pasáže z videa:

Když jste v McDonaldu, určitě znáte jejich hranolky v papírových krabičkách, ze kterých vykukují jako výhonky. Vypadá to opravdu dobře.

Firma trvá na tom, že všechny jejich hranolky jsou z té samé odrůdy brambor a že nemají žádné skvrny. U odrůdy, kterou používají, se ale často vyskytuje jeden kaz pod názvem síťovitá nekróza.

Pokud jste někdy viděli v bramborech hnědé čáry anebo tečky, tak to je ono.

Takovéto brambory však od svých dodavatelů McDonald nekoupí. Jediným způsobem, jak předejít zmiňovanému kazu, je jejich postřik už na poli pomocí pesticidu Monitor.

Tento pesticid je natolik toxický, že farmáři, kteří ho používají, po postřiku 5 dní nevycházejí na svá pole.

Po sběru brambory uskladní ve velkých halách velikosti fotbalového stadionu s kontrolovanou atmosférou, protože dalších 6 týdnů nejsou tyto brambory jedlé.

Musí z nich nejprve vyprchat všechny chemikálie.

Co myslíte, vyprchají všechny? I ty, které jsou nejen na povrchu, ale dostaly se dovnitř brambor přes kořeny? Dobrou chuť...

 

Zdroj: McDonald’s Transparency Campaign Backfires. Prepare To Be Shocked!, Zpracoval: Badatel.net

 

Geny z geneticky modifikovaných organismů se dostanou do tenkého střeva a změní složení prospěšných bakterií. Jedná se o ohromující objev, který dokazuje falešná tvrzení společnosti Monsanto a dalších, že geneticky modifikované organismy se nijak neliší od běžných produktů, co se těla týká. Monsanto dokonce tvrdí na své webové stránce „Bezpečnost potravin (Food Safety)“ , že DNA z GMO je „ ve velké míře stravitelné“ a „ nepředstavuje žádné nebezpečí“, z nichž byly oba tvrzení prokázané jako lež.

Nové a aktualizované články

  • 1
TOPlist